tiistai 2. huhtikuuta 2013

Lemon Drop kukkii

Lemon Drop (C. Baccatum) on kukkinut jo jonkin aikaa. Kyseessä ei ole tämän vuoden siemenestä idätetty taimi, vaan viime vuoden kasvista otettu istukas. Muistaakseni tuo on katkaistu kaksihaarainen latva, minkä juurrutin vesilasissa ja se oli suurin risu, mitä saksin kuolemaa tehneestä emokasvista. Tuo nyt kukkiva kasvi ei ole mikään kauhean iso. Korkeutta on noin 30 cm ja leveyttä 40 cm. Kuva kasvista löytyy edellisestä blogipostauksesta, on kuvasarjan ensimmäisenä.

Lemon Dropin (C.Baccatum) toinen auennut kukka
Kukkimisessa sinänsä mitään outoa ole, kun melkeinpä kaikki chilit kukkii tällä hetkellä lisäntyneen valon takia. Tuo on vaan niin pieni vielä ja mikä parasta, yksi kukka näyttäisi jääneen niin sanotusti kiinni. Ensimmäinen kukka sisälsi jo siitepölyä ja hiukan varovaisesti pyörittelin pientä pensseliä kukan sisällä ja se todennäköisesti tuotti sen tuloksen, että terälehdet sulkeutuivat melko pian ja nyt näyttää tekevän podia!

Hetki on siinä mielessä historiallinen, että tämä olisi ensimmäinen marja, minkä saan itse siemenestä asti kasvattamasta kasvista!
Ensimmäisenä auennut kukka ylimpänä

Olinkin lukenut jostain, että istukkaat voivat tehdä marjaa jo todella pienenä. Siltä vaikuttaakin ja kasvissa on kukkia reilu parikymmentä. Pienet juhlat pitää järjestää, jos ja kun tuo vielä tuosta podiksi muodostuu.

Makro-objektiivia minulla ei ole ja näillä palkoilla tuskin tulossakaan ihan heti, niin kuvat eivät ole ihan parhaasta päästä, mutta kauniilta tuo Baccatumin kukka tosiaan näyttää. Pieni se on kuin mikäkin, mutta kaunis.

Tosiaan lähes kaikki chilit kukkii tällä hetkellä, muista olen tosin nyppinyt varovaisesti nuput irti, jotta saavat vielä kasvaa ennen sadon tekemistä. Tämä veijari saa kyllä podittaa ihan rauhassa, jos siltä tuntuu.Lisäsin vielä jälkikäteen suurennuksen kukasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti