perjantai 26. huhtikuuta 2013

Blogin uudistamista

Olen tässä hiukan uudistanut blogiani. Näkyvin uudistus on blogin bannerin vaihtaminen. Joku saattoikin huomata, että banneri on lähipäivinä vaihtunut useaan otteeseen ja nyt on löytynyt hyvä vaihtoehto vähäksi aikaa. Yksinkertainen banneri, habaneron- ja kissankuvalla höystettetynä.

Muita lähipäivinä tulleita uudistuksia on yläpalkin valikko, josta löytyy nyt muutama linkki:
-Chilitietoutta, pieni tietopläjäys chileistä, parannusehdotuksia otetaan vastaan
-Kasvatuslista 2013, kasvatuksessani olevat chilit taulukkomuodossa ja taulukko tulevia satoja varten
-Kuvagalleria, muutama kuva vasta tällä hetkellä, mutta kuvia tulee lisää

Myös sivupalkkia olen uudistanut ja se on järkevämmässä muodossa. Parannusehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Muita tapahtumia chilirintamalla:

Carolina Reaper (C. Chinense) on kasvanut kauniiksi taimeksi.

n.7 viikon ikäinen Carolina Reaper (C. Chinense)
Sain Carolina Reaperin siemenet pahasti myöhässä postista. No, tilasinkin ne kyllä ihan liian myöhään, hetken mielijohteesta, kuten yleensä. Sain laitettua siemenet itämään vasta 11.2.2013 ja sirkkalehtisenä se pääsi multaturveseokseen 3.3.2013. Pääosin muut Chinenset laitoin itämään jo hyvissä ajoin marraskuussa 2012. Jos tuosta multiin pääsemisestä aloittaisi laskemaan kasvin ikää, olisi taimi nyt suunnilleen 7 viikon ikäinen. Ihan hyvin on kasvanut multakasviksi, mutta alusta lähtien on ollut pelko persiissä, että kerkeääkö satoamaan tänä vuonna laisinkaan. Todennäköisesti kyllä kerkiää, paljon riippuu siitä, että tuleeko aurinkoinen kesä.

Carolina Reaper (C. Chinense) on todella kaunis taimi ja näyttää ihan tavalliselta perus Chinenseltä
Lemon Drop (C. Baccatum) haarautuu ja nuppuilee

Lemon drop (C. Baccatum) ja Starfish (C. Baccatum) ovat ottaneet kilpajuoksun aurinkoiselta ikkunalaudalta kohti tähtiä. Lemon Drop johtaa lähes 70 cm pitkällä varrellaan ja minun pitikin jo laittaa kasvi 6 litraiseen airpot-ruukkuun ja hommata pidemmät tukikepit molemmille. Baccatumeilla on ärsyttävä tapa kaatuilla ja nämäkään eivät ole olleet siinä poikkeavia yksilöitä.Vihreää kuvaa olohuoneen ikkunalaudalta
Välillä tuntuu, että tila alkaa loppumaan. Taitaa olla chilinkasvattajien ammattitauti. Kevätkään ei vielä auta, ulkona on aivan liian kylmä vielä kasveille. Rocoto on ensimmäiseksi menossa pihalle, mutta ei sekään siellä vielä pärjää, ei lähimainkaan. Monet kasveista ovat aivan liian pienissä ruukuissa ja tilanne vain pahenee päivä päivältä, vielä ei ole minkäänlaista paniikkia, mutta kuukauden päästä tilanne voi olla jo ihan toinen, ellei ilmat ala lämpenemään. En millään malta pysyä housuissani, ulkokautta ajatellen ja sääennusteita tulee päivittäin seurailtua lämpöisiä kelejä odotellessa.

Mamman Almatan tomaatti kylpee auringossa
Tomaatin taimet ovat 5-10 cm korkuisia. Taimet ovat olleet pelkässä luonnonvalohoidossa ja ihan hyvin ovat varmaankin kasvaneet. Tämä on ensimmäinen kerta, kun itse idätän tomaatit siemenestä saakka. Tomaatit pääsivät multiin 2.4, jolloin olivat jo kivasti sirkkalehdillään. Kasvuvauhti tuntuu olevan melko hulppea, mutta tilanpuutetta ei toivon mukaan näillä tule, sen verran myöhään laitoin kaverit idätyslautalle. Tomaatti ei kestä hallaöitä oikein ollenkaan, eikä myöskään kasvualustan kuivumista. Tomaatteja on minulla monena vuonna ollut ja näkisin chilinkasvatuksen olevan jopa helpompaa, kuin tomaatin. Chilillä tosin lisähaasteena tulee mahdollinen talvetus.

6 kommenttia:

 1. Täällä alkaa kohta kanssa olemaan hommaa mahtua noiden kanssa. Tomaatitkin pitäs ruukuttaa omiinsa ja kohta alkaa katselemaan parvekkeelle köyhännaisen vesiviljelylaitosta. Kun vaan lämpiäis...

  VastaaPoista
 2. Sulla varmaan vähän auttaa, jos on lasitettu parveke. Mulla ei pihalla ole laseja, kasvarista puhumattakaan. Hmmm... Ellen sitten käy ostamassa jonkun pienen... No ehkä en sentään :)

  Ja kiitos muuten viimeisimmän blogikirjoituksesi, liityin nyt myös chiliyhdistykseen. Lehteä odotellessa :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttä, etusivun kuva on yksinkertainen mutta todella komea, eri oranssit värit ja musta tausta sopii mainiosti!

  Komia tuo Caronilan Reaper HP22B, vai mikä sen alkuperäinen nimi olikaan! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, ehkä taas tuuliviirinä kohta tuohon banneriin kyllästyn.

  VastaaPoista
 5. Olen tykännyt aivan pirun paljon blogistasi. Sisällöstä ja ulkoasusta. Nyt tykkään vielä enemmän.
  Jatka samaan malliin. :)

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos positiivisista sanoistasi. Koitan jatkaa samaan malliin ja jopa hiukan parantaakin, mikäli mahdollista :)

  VastaaPoista