lauantai 20. huhtikuuta 2013

So long suckers!!
Tänään oli todella aurinkoinen kevätpäivä ja lumet saivat kyytiä! Takapihalla on enää vain yksi pieni lumikasa! Tulppaaneja nousee jo sieltä täältä ja homma alkaa näyttämään jo hyvältä.


Jättilumpeita

Kävimme kauniin päivän kunniaksi Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa visiitillä. Vihreätä oli ja kaiken maailman ruohoa ja rehuja kasvoi siellä. Ensimmäistä kuvaa ottaessani kamera kertoi akun olevan niin vähissä, että kuvaaminen ei onnistu. Tämänkertaisessa blogissa kaikki kuvat ovat otettu siis kännykällä.Jokukukka
Vihreä systeemi, missä oli kukka päässä. Mikä lie vai kuka se oli.
Habanero (C. Chinense)

Ruissalon Havannan paprika. Eli Habanero (C. Chinense). Aurinko paistoi suoraan öögaan ja vastatuuli joten kuvat jäivät heikoiksi. Tuo taisi olla luokkaa pari metriä korkea ja yhtä leveä. Ihan täynnä marjaa, teki mieli poimia taskut täyteen.

Habanero (C. Chinense)Tosiaankin komean kokoinen Chili siellä kasvaa. Ei tullut kysyttyä minkä ikäinen tuo on, mutta ei ihan mikään nuorukainen taida olla.
Teatterisilta ja markkinat toispuol jokke Ruissalon valloituksen jälkeen piti tottakai käydä Turun jokirannassa saaristolaismarkkinoilla. Ilma oli mitä mahtavin, mitä nyt pikkaisen oli pölyinen tuuli, mutta se ei menoa haitannut.
Ihmisiä riitti ihan tungokseksi asti ja ei ihme. Ilma oli tosiaan aurinkoinen ja kojuista löytyi herkkuja kaikkien makuun. Meille putosi tällä kertaa ostoskoriin savustettua siikaa, chili- ja saksanpähkinäjuustoa, tyrnihilloa ja tottakai saaristolaislimppua. Paikan päällä piti syödä vielä neulamuikkuja.Ruissalon marja
Päivän kohokohta piti säästää viimeiseksi. Sain luvan käydä poimimassa pudonneen Ruissalon Habaneron. Tarkoituksena tottakai saada siemeniä ja jälkikasvua itselle. Tämä oli ainakin kypsä yksilö, kun oli pudonnutkin issekseen. Ei mikään jättiläinen. Olin netistä etsinyt tarkempaa vaakaa chilien punnitukseen. Löysin nettikaupan, missä sai liittyessä 10 euron bonuksen ja vaa´an hinnaksi tuli 10 euroa plus postikulut. Vaaka tuli haettua paluumatkalla kaupungilta ja samalla sain tehtyä punnituksen RuisHaballe. Eihän tolla ihan kuuhun mennä. Toivon mukaan siellä on siemeniä sisällä.

4 kommenttia:

 1. Katseleppa tuolta Ruissalon Habanerosta. ;)
  http://chilitunari.blogspot.fi/2012/11/ruissalon-kasvitieteellisessa.html

  VastaaPoista
 2. Madame Jeanette onkin mielenkiintoinen tapaus. Ilmeisesti Ruissalon Havanna ei ole täysiverinen MJ. Täätä löytää mielenkiintoista keskustelua aiheesta. :)
  https://www.facebook.com/glenns.peppers.5/posts/523231274473330?comment_id=523257487804042&offset=0&total_comments=26&notif_t=feed_comment_reply

  VastaaPoista
 3. Joo, niin vähän ajattelinkin. Mulla kasvaa nytkin Madame Jeanette kotona, mutta olen ihmetellyt, kun on täysin tuleton...

  VastaaPoista