tiistai 27. elokuuta 2013

Lemon Drop

Lemon Drop (C. Baccatum)

Tunnetaan myös nimillä Hot Lemon, Peru Yellow sekä Kellu Uchu. Tunnuksella PI 315024 tämän löytää USDA:n tietokannasta. Alkuperämaa Peru. Kauniin keltainen pitkulainen marja, painoa yleensä 2-4 grammaa ja pituutta 4-7 cm. Löytyy luonnollisesti myös ChiliWikistä.

Lemon Dropin kukka on melko tyypillinen baccatum. Kalanruotokuvio on vihreä, usein hiukan epäselvä ja ääriviivat eivät yleensä erotu yhtä selkeästi, kuten esimerkiksi Aji Cristalilla.

Lemon Dropin makua kutsutaan yleensä hiukan sitrusmaiseksi. Erittäin hyvänmakuinen ruokachili ja tulisuus on keskitasoa. Sopii myös makunsa ja lempeän tulisuutensa vuoksi hilloihin, sitruunan ja vaikkapa appelsiinin kanssa.
Lemon Drop on melko täydellinen chili, niin makunsa, kuin kasvatuksellisien ominaisuuksiensa takia. Tämä lajike on melko aikainen tekemään marjaa, on satoisa ja ei ole kovin kranttu olosuhteiden kanssa. Sopii siis hyvin aloittelijallekin. Yleensä huonohkossa valossa kasvaa aurauskepin oloiseksi, mutta hyvässä valossa on pensasmainen, myös pistokkaat usein tulevat hienoiksi satokoneiksi. Tulee minulla olemaan varmaankin lähes aina takuuvarmasti kasvatuksessa.

Kaudella 2013 pistin Lemon Dropin itämään 11.2, kahden viikon jälkeen pääsi jo sirkkalehtisenä multiin ja kukinta alkoi heti toukokuun alussa, kun valoa alkoi tulvimaan ikkunasta. Heinäkuun puolivälissä kypsyivät ensimmäiset marjat aallossa ja toinen aalto alkoi kypsymään elokuun lopussa. Marjoja tuli 2013 74 kpl, yhteispaino 159g, ja keskiarvopaino marjalle 2,15 grammaa. Kasvi kasvoi luokkaa puolitoista metriseksi neljään suuntaan haarautuneeksi kepiksi, mutta pistokkaat olivat hienoja pensasmaisia satokoneita. Kirvoja keräsi paljon, mutta kesti ne helposti oireilematta.
Kaikki loput lajike-esittelyt löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti