sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnassa

Pimppari kukan kimpussa
Olipas taas upean keväinen viikonloppu. Vaikka lämpöasteet pyörivät korkeimmillaan kymmenen asteen korvilla, oli todella aurinkoista ja tällainen puolihullu Turkulainen fakiiri viiletti piha"töissä" jo T-paita päällä. Näitä ilmoja ollaankin jo odotettu viime keväästä asti.

Pihalle laitoimme jo kesäkukkia ja saimme pian karvaisia pimppareita seuraksemme. Myös grillikausi lähti vauhdilla käyntiin ja myös ulkona tarkeni jo syödä. Todella mahtavaa saada jo toinen olohuone käyttöön ulkoota, kun auringosta tuntuu ottavan kovasti irti energiaa niin chilit, kuin ihmisetkin.

Käsi tai lähinnä sormi on vielä paketissa ja se harmittaa, kun ei itse pysty tekemään oikein mitään.


Pienikukkaisia orvokkeja
Puistolemmikki
Isokukkainen orvokki

Tammisillan puutarhan monsterit, takana näkyy Aji Cristal (C. Chinense)
Lauantaina oli myös Tammisillan puutarhalla chilipäivät. En ole kyseisessä paikassa ennen käynyt ja kyseessä oli siis neitsytmatka.

Tarkoituksena oli pääosin käydä ihmettelemässä ammattilaisten tekemisiä ja kenties ostaa jotain tulisia herkkuja.

Emme kerenneet edes kunnolla sisälle puutarhalle, kun meille tarjottiin opaskierrosta chiliviidakkoon. Tämä oli erittäin mukavaa, koska muuten olisi tullut pyörittyä, kuin H. Moilanen ja reissusta ei olisi jäänyt niin paljon käteen. Pääsimme katselemaan kunnolla ympärillemme ja todella ystävällinen oppaamme osasi kertoa kaiken mitä halusimmekin kuulla ja tuli taas opittua paljon uusia asioita.

Chilit olivatkin isompia, mitä osasin kuvitella. Latvat olivat jo taivaissa ja monen chilin oksilla roikkui kilokaupalla marjoja. Itse en osaisi villeimmissä unelmissanikaan kuvitella moisia chiliviidakoita.

Tammisillan puutarhan viidakko oli chilejä pullollaan!

Olinkin tietoinen, että puutarhalla oli chilintaimia myynnissä, mutta en olisi arvannut, että niitä olisi ollut niin paljon ja niin hyviä lajikkeita monipuolisesti. Osassa oli jo marjoja oksilla roikkumassa ja osa oli vähän pienempiä ja vasta aloittamassa kukintaansa.


Viime blogikirjoituksessa jo valitin tilanahtautta, mutta tällaisen kultakaivoksen nähtyämme emme voineet välttyä parin uuden taimen ostosta. Saimme oppaaltamme hyvää palvelua ja hän valitsi meille upeat taimet. Tervetuloa Locoto Orange (C. Pubesens) ja 7 Pot Barrackapore (C. Chinense) !!


Jos olet joskus ostamassa chilintaimea kaupasta, älä osta sitä jostain marketista tai rautakaupasta jopa Plantagenin taimivalikoima oli aika surkeata katseltavaa. Täytyy sanoa, että ainakin Tammisillan puutarhalla laatu ja hinta kohtasivat parhaalla mahdollisimmalla tavalla. Taimet priimatavaraa ja hinta aivan olematon. Suosittelen.

Tammisillan puutarhalta löytyi hyvä valikoima laadukkaita chilituotteita. Tällä kertaa siellä oli chilipäivät joten löytyi maistiaisia kahvitarjoilun kera. Koska tällaisia herkkuja harvoin mistään löytää, tuli vähän osteltuakin eri tuotteita. Kaikkia tuli jo maisteltua ja isot kehut pitää antaa chilijäätelöille. Isontuvan jäätelö on valmistaja ja eri tulisuuksia ja makuja oli paljon. Miedoimmissa chilin maistaa juuri ja juuri, tulisimmassa mansikkanagassa on jo selvä polte. Jäätelö on jo itsessään todella laadukasta, chilillä höystettynä taivaallista. Nagasinappi oli loistavaa makkaran päällä, ei tarvitse ostaa chilimakkaraa, vaan saa sinapilla tulisuuden. Ei ollut kuitenkaan liian tulista ja tulisuus tuli lempeästi. Nagasinapin valmistaja on Maran grilli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti