keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Uusi kamera

Keksin tänään yhtäkkiä töissä työpisteelläni (kyllä, minulla on nykyään sellainen) istuskellessani, että olen aina haaveillut kunnollisesta kamerasta. Kerran luulin sellaisen ostaneeni, mutta se ei niin hyvä sitten ollutkaan. Nyt ostin Nikon D3100 - kameran ja näyttäisi ainakin voittavan kännykkäkamerani. Tuolla Nikonin sivulla on hieno 3D-näkymä kamerasta. Toivon mukaan tästä lähtien blogini kuvat olisivat edes hiukan paremmat.

Muutama testikuva:
Lakun kaksi kertaa latvoma Thaichili puskee kukkaa 5 cm korkeana naperona
Bolivian Rainbow (C. Annuum) kukkii kauniisti ja jatkuvasti
Orvokin kukka on yksi maailman hienoimmista ja sopii hyvin chilien joukkoon kukkimaan
Myös orkideat ovat viihtyneet chilien joukossa ja koristavat vihreyttä mukavasti väreillään
Kojon yksi lempipaikoistaan ja asennoistaan vahtiessaan minua, kun touhuilen chilien kanssa
Kuten näkyy, en vielä kamerasta ymmärrä oikein muuta, kuin että sitä ei kannata pudottaa ja että linssisuojus kannattaa poistaa ennen kuvaamista. Koitan kuitenkin opetella ahkerasti, sillä valokuvaaminen on ihan harrastuksenakin ollut pienestä pojasta asti haaveenani. Kännykän kameralla ei vaaan ole paljoa tarvinnut odotella pokaaleja siitä lajista. Eihän tuo Nikonikaan mikään ammattilaiskamera ole, mutta varmasti riittää tällaiselle näpertäjälle pidemmäksikin aikaa.

Varmasti pääsiäisenä kamera laulaa :)

2 kommenttia:

  1. Hyvältähän tuo alku näyttää.
    Harjoittelulla sen oppii, paljolla harjoittelulla. Tietysti perusteita kannattaa lukeakin ja kirjoja selata. Minä ostin ensimmäisen kamerani omilla rahoillani 56 vuotta sitten, enkä vieläkään ole kaikkea oppinut.

    VastaaPoista
  2. Juu, täytyy vaan paljon säätää tuon kanssa, eikä sortua vaan käyttämään automaattisia asetuksia. Täytyy lähteä heti pääsiäisenä kävelylle metsään ja kamera kaulaan :)Nikonilla on joku ilmainen valokuvauskoulu, mutta ei taida olla täällä Turuus...

    VastaaPoista