lauantai 20. joulukuuta 2014

7 Pot Brain Strain Yellow

7 Pot Brain Strain Yellow:n vihertävä kukka


7 Pot Brain Strain Yellow (C. Chinense) oli yksi suosikeistani kaudella 2014. Marjat onnistuivat superkuuman kesän ansiosta kasvamaan oikeanlaisiksi. Huomasin, että hiukan eri aikaan hedelmöittyneet kukat kasvoivat erilaisiksi marjoiksi. Osalla oli häntä ja osa oli tätä aivomallia. Mahtaisikohan johtua kukan hedelmöittymisajankohdan lämpötilasta?


Raakile hienolla hännällä


Raakileista huomasi pian, että nyt tulee kerrankin sellaista mitä pitääkin. Ulkokasvatuksissa on chinenseillä tapana saada kylmää ja marjat jäävät helposti rusinan kokoisiksi. Kerrankin oli oikein kunnon intiaanikesä ja tämän todella kuuman loppukesän ansiosta chinenset kukoistivat pihalla.

Hedelmäinen ja tulinen chili. Tein näistä mm. chilihilloa. Osa meni myös jauheisiin. Oikein monikäyttöinen ja satoisa tapaus, suosittelen kasvatuslistalle. Ulkonäkökin on oikein häijy!7 Pot Brain Strain Yellow antoi samasta kasvista häntä- ja aivoversiota

Häntäversio

Aivoversio

5 kommenttia:

 1. Kaide kuules ootko ajatellut kinkkua syödä ihan perinteisellä sinappihunnulla vai onko tullut vastaan paremmin aiheeseen sopivaa huntua?

  VastaaPoista
 2. Me ei omaa kinkkua tehdä, syödään mitä tarjotaan. En ole kuullut mitään parempiakaan. Itse pidän tosta perinteisestä kyllä kovasti.

  VastaaPoista
 3. Ajattelin tehdä siitä sun hillosta sopivaa huntua… Jos osaan, eli terveiset täältä hitaasta hämeestä!

  VastaaPoista
 4. Nagasinappi voisi olla kovasana. Mä tykkään omenanmausta kinkun kanssa. Se Poppamiehen omenakastike voisi olla loistava lisuke kinkun päälle. Rupeskin tekemään sitä mieli, se on tosi hyvää.

  VastaaPoista
 5. Pitäisköhän tosiaan hakea sitä omenakastiketta… Vois olla aika huippua! En löytänyt mitään reseptejä netistä chilijoulukinkulle. Tarvii kokeilla millaista tulee!

  VastaaPoista