lauantai 20. joulukuuta 2014

Aji Amarillo

Aji Amarillon kukka.

Aji Amarillo (C. Baccatum), tätä lajiketta löytää muutamaa eri versiota. Löytyy hiukan pienempää ja isompaa. Tämä minun yksilö on saatu suoraan Perusta. Tämä on isokokoinen ja marja kasvaa 12-15cm pitkäksi. Todella hidas kaveri. Sain vain yhden marjan ja sekin jäi hiukan raa´aksi. Onneksi chilivaari oli niin kiltti, että antoi minulle chilifesteillä maistiaisia näistä samoista siemenistä kasvatetuista. Samalla sain niistä siemeniä ja tarkoitus olisi niistä jatkaa kasvatuksia 2016 kaudella.Koska marja on suuri, on myös kukkakin.

Ikävä kyllä kaudella 2014 en saanut tämän parempaa yksilöä aikaiseksi. Raakileita oli vielä montakin, mutta sisälle kypsymään tuotaessa olosuhteet muuttuivat niin huonoiksi, että muut marja pilaantuivat oksille ja tämä kuvassakin näkyvä alkoi nuutumaan ennen kypsymistään. Hiukan väriä kerkesi kuitenkin saamaan.

Aji Amarillo on todella kivan makuinen raikas ja mieto. Tulisuutta ei paljoa ole ja jos olisi nopeampi kypsymään, niin näitä kasvattaisin varmasti monta kasvi joka vuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti