lauantai 13. syyskuuta 2014

Myöhässä ollaan

7 Pot Brain Strain Yellow (C. Chinense)


Monen vastoinkäymisen jälkeen olen aikataulusta pahasti jäljessä, mutta lämmin syksy on ollut hyvänä apuna ja uskoisin vielä ihan hyvää satoa saavani, lähinnä chinensien muodossa.

Aika monta puskaa piti nostella sisällä kypsymään vesisateilta turvaan ja niissä on ihan hyvin marjat kypsyneet. Huonommassa valossa olleet ovat pudottaneet lähes kaikki lehtensä ja raakileista ainakin puolet on pudonnut. Kuitenkin satoa tulee sen verran, että pitää olla tyytyväinen.


Nahistunut Naga Morich (C. Chinense)


Olen syitä paljon miettinyt tämän vuoden epäonnistumisille ja onnistumisillekin tietysti ja alkuun olin paljon syyttänyt ilmoja, mutta on tässä ollut kyllä muutakin. Ei ole vain yhtä syyllistä, vaan uskoisin kyseessä olevan monen tekijän summa. Ensi vuonna chilien määrää tulen pudottamaan dramaattisesti ja sitten ainakin pystyn pitämään parempaa huoltaa kasveista.

Yksi ihmeellinen tämän vuoden ongelma on ollut myös podien piloille meneminen puskassa. Monet podit on nahistunut ruskeaksi ja pehmeäksi, ne putoavat itsestään tai välillä roikkuvat vaan oksilla ja olen niitä nyppinyt pois. En ole mitään etanoitakaan nähnyt sisällä, jokin muu niitä vaivaa.


Bonda ma Jaques (C. Chinense) yllätti koollaan

Monet chinenset tosiaan yllättivät positiivisesti isolla koollaan ja olen saanut ihailla kerrankin oikean kokoisista marjoja. Lukumääräisestikin näitä komistuksia on tullut todella paljon. Kohta saan poimia kasan Bondaa, Habaneroja, 7 Potteja, Trinidad Scorppareita ja Aji Cachuchaa. Myös Naga ja Jigsaw tekevät toista satoaan. Jigsaw periaatteessa jo kolmatta, koska se antoi jo keväällä yhden maistiaisen. Myös ulkona alkaa baccat kypsyttelemään satoaan jonkin verran.
2 kommenttia:

  1. Oudot pehnemiset melko suurella todennäköisyydellä kalsiumin puutosta. Tuota esiintyi itsellä. Sitä tulee kun kasvu on äkkiä nopeampaa ja hidas kalsium ei ehdi siirtyä hedelmään. Esiintyy herkemmin kun sää olot vaihtelevat huonon ja erinomaisen välillä. Vesiviljelyssä sitten usein juuri seurauksena puutoksesta.

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää, kiitos tiedosta!

    VastaaPoista