lauantai 6. syyskuuta 2014

CGN 21500 (Jewe)

Tämä CGN 21500 tekee todella kauniita marjoja
Sain viime vuonna Jeweltä maistiaisiksi yhden CGN 21500 (C. Chinense) marjan. Tämä oli todella näyttävän näköinen tapaus ja makukin oli kohdillaan, joten otin siemenet talteen ja kasvatin itselleni siitä pari kasvia ja annoin jokusen kasvin kavereillekin. Kaikista kasveista on oikeastaan kasvanut samanlaisia, mutta marjan muoto ja väri eroaa jonkin verran netistä löytyvistä kuvista ja tämä on varmaankin hiukan eri lajike, kuin oikea CGN 21500.Pientä havainnollistamista värikehityksestä violetistä kypsän punaiseksi
Raakana tämä marja on tietenkin vihreä, mutta muuttuu melko nopeasti violetiksi. Kauniin mattamaisen violettina marja pysyykin lähes koko ajan, mutta lopulta kypsyessään se alkaa muuttumaan takaisin vihreäksi. Tämän jälkeen väritys alkaa menemään oranssin suuntaan ja lopulta punaiseksi, mutta yläosaan muodostuu jälleen violettia. 


Erittäin satoisa ja soveltuu koristekasviksi
Tämä lajike on erittäin satoisa, vaikka marjat jäävätkin melko pieniksi on tässä paljon syötävää. Tulisuuttakin löytyy jonkin verran, miedompi kuin Habanero, mutta kuitenkin reilu polte. Todella hedelmäinen ja raikas maku. Itse marjat ja kasvikin todella hieno. Taidan kokeilla tehdä tästä jonkinlaista hilloa. Siemeniä varmaankin otan paljon talteen, joten ota yhteyttä, jos haluat kokeilla tämän kaunottaren kasvattamista. 


Jo kukista löytyi violettiä väriä

Kukat olivat todella pieniä, kuten marjakin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti