lauantai 31. toukokuuta 2014

Erilainen Aji Cachucha

Sain Chilivaarilta viime vuonna Aji Cachuchan siemeniä. Kyseessä on Kuubalaista perua oleva chili. Chiliwikistä löytyi hiukan myös tietoa tästä, kuten myös Chilivaarin blogista löytyy vähän enemmänkin.  Minulla tämä on myös kasvanut kuten muillakin, matalana, pienenä kasvina. Tämä kasvi oli taimena jo jouluna ja on siis yli puolen vuoden ikäinen. Nyt vasta ikkunalaudalla se on alkanut kasvattamaan muutamaa oksaansa hiukan pidemmäksi. Haaroja on kyllä kasvissa huikeat määrät korkeuteensa nähden.


Aji Cachuchan marja kypsyttelee lehtien suojassa
Tämä yksilö on kasvanut kasvatuskaapissani, jossa valoina on vain kaksi 11W "käsivalaisinta", pienessä laatikossa kuitenkin on paljon valoa ja oli valaistus riittänyt tekemään salaa yhden raakileenkin piiloon lehtien alle. Raakile on saanut kypsyä ikkunalaudalla ja alkaa kohta näyttämään jo kypsältä. Koska marjoja on vain yksi, olen harkinnut syödä tuon ihan tuollaisenaan, jotta saisi paremman käsityksen mausta. Jos satoa tulee paremmin, pitää tietysti kokeilla käyttää tuota jonkun alkoholijuoman mausteena.

Kasvi on joka tapauksessa sen verran erikoinen, että jos maku on vähänkään oman suun mukainen, niin jää talvehtimaan. Myös minun CGN 21500, mikä ei välttämättä ole aito, on niin erikoinen, että haluaisin sen säästää. Olen pitkään harkinnut jonkinlaista risteytysprojektia ja tässähän voisi olla hyvä pariskunta...

Aikaisemmassa blogikirjoituksessa kerroin vieneeni palstalle rocotoja. Vein ne vuorokauden liian aikaisin ja kasvit kärsivät niin pahasti, että satotoiveet niistä sai kuopata. Parhaat rocotot siis on menetetty, täytyy yrittää pärjätä noilla pienimmillä, kitukasvuisilla kasveilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti