torstai 1. toukokuuta 2014

Kukkia ja Raakileita

Tämän vuoden chilinkasvatukset on sujunut lähes mutkitta. Pieni punkkiongelma on ollut, mutta ehkä siitäkin hyökkäyksestä selvittiin suosiolla. Lähes kaikki taimet jo kukkivat ja jotkut tekevät jopa raakileitakin.

Rocoto Santa Natalia - kukka
Yksi isoimmista kiinnostuksen kohteista on ollut Perusta saamani Santa Natalia (C. Pubescens). Tämä veijari on ollut nopein kasvaja rocotoista ja kukkinut jo jonkin aikaa. Kukka on ollut kaunis, kuten rocotoilla usein tuppaa olemaankin.
Rocoto Santa Natalia - pieni raakile


Isoin yllätys oli löytää tästä kasvista raakile! Tämä on ollut jo melkein viikon verran kasvamassa. Viime vuonna en saanut rocotoja edes kukkimaan sisätiloissa ja nyt on jo siis raakile roikkumassa oksilla. En malta odottaa, että kasvaako tästä samanlainen jööti, kuin se Perun tuliainen!

Hyper Puben kukka
7 Pot Brain Strain Yellow (C. Chinense)Myös chinenset ovat kukkineet kovasti. Ylivuotisessa Madame Jeanetessa on ollut jo jonkin aikaa useampi kypsä marja. Tekisi mieli ottaa siitä lämmikettä räntäsateiseen vappuun. Katsotaan raaskinko poimia niin hienoja koristeita irti kasvista.
Bolivian Small Red, PI 439361(C. Baccatum)
Bolivian Small Red - villi baccatum on kasvanut keittiössä valtavan kokoiseksi ja hienoksi tuuheaksi kasviksi, vaikka ollut hiukan huonolla valohoidolla. Kukkia on ollut todella paljon ja nyt yksi raakilekin jo pidemmän aikaa. Kohta pääsee sitäkin maistelemaan.
Aji Cristal (C. Baccatum)Tammisillan Puutarhalta ostettu Aji Cristal on myös kukkinut siitä asti, kun sen puutarhalta hain. Taimi teki myös runsaasti raakileita ja yksi jäi kiinnikin jo ja on kasvanut lähes täysikokoiseksi, pulskaksi marjaksi.

Aji Cristal (C. Baccatum)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti