lauantai 14. kesäkuuta 2014

Ongelmia chinensien kanssa

Orange Habanero (C. Chinense)
Tässä suunnilleen kaikki chinensen marjat, mitä on kypsynyt tai edes kypsymässä. FG Jigsaw on tehnyt yhden podin, mikä on kutakuinkin kypsä ja aikaisemmin mainittu ja kuvattu Aji Cachucha salaa kypsytteli yhden marjan kasvatuskaapissa. Nämä Habanerot olivat tehneet jo raakileet, kun sain taimen. Tämä oli yksi voittamistani chileistä Taimimoisiolta. Ikkunalaudalla olen saanut siis aikaiseksi vain tuon FG Jigsaw-podin!Jotakin menee väärin, lannoitusta olen hoitanut Nutriforten tomaatti&mansikka + Typpi&Kalsium 1:1, eli kukitus- ja raakilesuhteella. Kukkia onkin ollut reilusti ja kasveja saa leikellä ja ovat yli metrisiä, mutta raakileita ei vaan tule. Yritin niitä pölytellä pensselinkin kanssa, mutta ei onnistu. Ulos viemäni chinenset (olivat liian isoja sisälle) alkoivat lähes välittömästi tehdä raakileita. Ulkona oli hellelukemat, kun ne sinne vein, mutta nyt sielläkin on lämpötila pudonnut dramaattisesti kymmenen asteen tienoille viikoksi ja ne nyt sitten tekevät todennäköisesti puolukan kokoisia marjoja. Ei mene nappiin tämä kausi.

Onko sisällä sitten liian kylmä vai mikä mättää? Chinensien kanssa en ole kyllä ikinä onnistunut...

2 kommenttia:

  1. Lannoituksista ollaan montaa eri mieltä ja jokaisella on varmasti oma vahva kantansa mitä ja kuinka paljon. Oma kasvun ja kukinnan aikainen typpi-kali suhde on ollut 1:1. NF:n N:K-suhde 7,5+7,5 annostuksella on 1:1,5. Verrokiksi Kekkilä taas suosittelee 1:1,2 N:K-suhdetta.

    Lannotuksella ei varmaankaan ole hirveän suurta merkitystä kukinnan onnistumiseen, jos voimaa löytyy maasta. Sanotaan, että kasvi ottaa sitä maasta mitä tarvitsee. Turun Pavunvarteen antamani reaperit ovat kärsineet kukkien pölyttämättömyydestä. Kukkia on runsaasti, mutta siitepölyä niistä ei löydy. Itse pidän suurimpana syynä liian tasaisia lämpötiloja. Yölämpötila saa mennä alas ja sen pitääkin mennä. Se mikä on tarpeeksi, onkin sitten hyvä kysymys. Tällä hetkellä erot kasvihuoneessa on aika isoja, jos aurinkoisina päivinä ollaan likellä 40:tä ja öisin mennään 10 tuntumaan. Edellisyönä oli jopa hyydyttävä 2,5C. Kukkia on täällä ollut tänä vuonna ennätyksellisesti ja ne näyttävät pölyttyvän herkästi.

    VastaaPoista
  2. Juu, tuo lämpötilojenvaihtelu voisikin olla toinen syy ja toinen se päivän maksimilämpötila... Täytyy jotain kehittää, ehkä kaikki ulos joksikin aikaa, mutta nyt ongelmana kylmät ilmat ja parin viikon päästä lähdemme kolmeksi viikoksi pois kotoota...

    VastaaPoista