lauantai 10. toukokuuta 2014

Rocotoja jo ulos

Rocotot joutuivat ulkoruokintaan
Tilanahtaus iski ylitsepääsemättömästi torstaina. Heitin, tai oikeastaan ihan ruukutin isoimpiin ruukkuuihin ja asetin lauman rocotoja ulos. Pistetään päivämäärä muistiin, 8.5.2014. Todennäköisesti liian aikaisin, koska eihän vielä ole vasta, kuin toukokuun alku. Ikkunalaudoille oli vaan pakko raivata tilaa, rocotot olivat kasvaneet isoiksi ja olivat todella sotkuisasti kietoutuneet toisiinsa. Homma oli vaikeaa jo nyt, saatika parin viikon päästä, kun nuo kasvavat nyt todella vauhdikkaasti, kun aurinkoa tulvii ikkunoista!

Kasvien kastelu ja tarkistus
Tänä aamuna kävin katsastamassa kaksinkertaisen hallaharson alle, miten pikkuiset jaksavat. Olivat kaikki ihan hyvävointisen näköisiä. Kastelin samalla heidät, koska puutarhuri/hortonomi tyttöystäväni tiesi paremmassa nestejännityksessä olevien kasvien kestävän paremmin kylmyyttä.

Hallaharso on ollut suojana UV-säteilyä vastaan ja samalla tuomassa pientä lisälämpöä poloisille. Nyt on niin pilvinen keli, että saavat olla muutaman tunnin ilman harsoakin, mutta laitan sen illalla takaisin peitoksi ja turvaksi. Todennäköisesti lähes kaikki näistä kasveista matkaavat jossain vaiheessa ulkomaailmaan totuttuaan puutarhapalstallemme. Vielä on liian aikaista kaivaa niitä pellolle kasvamaan, sieltä ei niitä ylös kaiveta, takapihalta nuo voidaan vielä paniikin iskiessä nostaa yöksi sisälle. Puutarhapalstasta voisin kirjoittaa myöhemmin lisää, perunat ja suuri osa juureksista tuli istutettua palstalle tiistaina. Selkä muistaa tapahtuman vielä kirkkaasti.

Habanero Orange (C. Chinense)Taimimoisiolta voittamani habanero kypsyttelee sisällä vielä marjojaan, vähän alkaa jo suu napsaamaan. Chinenset ja annuumit pyrin pitämään sisällä koko kasvatuskauden. Todennäköisesti joku kyllä saattaa uloskin tiensä löytää, mutta tähän pyritään, jotta saataisiin parempi sato näistä enemmän lämpöä vaativista lajeista, kuin viime kasvatuskaudella.Thai Moisio (C. Annuum) kukkii kauniisti ja tekee jo raakileita
FG Jigsaw (C. Chinense)
Yksi viime vuoden odotetuimmista chileistä oli supertulinen FG Jigsaw. Tämä lehdistössä palstatilaa saanut Fataliin risteyttämä, ehkä maailman tulisi chili ei kuitenkaan kerennyt tehdä satoa minulla. Kasvi säilyi hienosti hengissä talven yli ja on pitkään kukkinut runsaasti. Ensimmäinen raakilekin oli tullut ja tässä on kiva seurata millainen ryppyinen paholainen tuosta tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti