sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Chilivaarin Rocoto

Rocoto M2:sen kukat ovat usein supussa
Pummasin kesällä muistaakseni Chilivaarilta hänen Rocoto M2:sen siemeniä. Chilivaari on tästä useamman tarinan kirjoittanut blogissaan ja ne löytää hakusanalla Rocoto M2. Tämä kausi minulla mennään pubescensien voimalla ja tämä lajike oli pakko saada, kun siitä olin niin monta kertaa lukenut ja ihaillut kuvia.

Viime vuonna en saanut pubescenssejä sisällä kukkimaan ja kukinta alkoi vasta kuukauden ulkona olon jälkeen. Viikko sitten löysin kuitenkin kukkia yläkerran chiliviidakosta ja vartta seuratessani löysin ruukun, jossa oli nimilappu - Rocoto M2. Tämä lajike oli taimella 23.11 ja kukinta alkoi jo 17.2.

Ensimmäinen kukkiva pubescens jo helmikuussa!


Rocoto M2 on kasvutavaltaan tyypillinen pubescens 
Tämä rocoto oli jäänyt hiukan yläkerran ledivalojen reuna-alueelle ja olikin aloittanut kasvamisen valoa kohden. Kasvi ei oikein ilman apua pysy pystyssä ja on nojannut muutaman muun pubescenssin oksien päällä. Hiukan tämä on siis toispuoleinen, mutta eiköhän asia korjaannu, kun ruukutan sen keväällä sitten isompaan ruukkuun ja valoa alkaa tulla enemmän joka suunnasta. Suurin osa minun rocotoista menee näillä näkymin kasvamaan viljelypalstan pellolle, mutta tämän jätän kyllä varmasti omalle pihalle kasvamaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti