tiistai 11. helmikuuta 2014

Boncheja

Naga Morich (C. Chinense) bonchi


Tässä kun uusia chilejä idättelee, helposti toiminnat keskittyy niihin ja vanhat tuttavat jäävät vähemmälle huomiolle. Vanhoilla tuttavilla en tarkoita oikeita ihmisiä, joita myös on varmasti kiva välillä tavata muualla, kuin facebookissa. Tarkoitan ylivuotisia chilejä. Minulla moni chili muuntautui kesän jälkeen bonchiksi (bonsaichili), mutta vain kolme niistä on tänä päivänä hengissä.

Habanero Brown Large (C. Chinense) bonchi
Viime kesänä nämä bonchit olivat isoja puskia, mutta pihalla eivät tehneet satoa kovinkaan hyvin. Tänä vuonna nämä kasvit pysyvät sisätiloissa ja luulenpa sadon olevan vähintään yhtä hyvä (huono) kuin viime vuonna, ehkä jopa parempi. Näköjään tuollainen alasleikattu keppi ei pienessä ruukussa kasva edes kovin suureksi ja ovat pysyneet pienikokoisina ilman leikkauksiakin.
Madame Jeanette (C. Chinense) bonchiEivät nämä ole mitään maailman hienoimpia boncheja, varsinkin kun juuretkin on näistä vielä peitettynä mullan alla, mutta uskoisin näistä ihan hienot tulevan. Varret ovat melko ohkaiset, mutta eipä tuo minua haittaa. Kaunistuksia ikkunalaudalla joka tapauksessa.


Madame Jeanette - bonchin kukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti