keskiviikko 14. elokuuta 2013

Venti-Pot vol. 2

Kirjoitin aikaisemmin saaneeni testiin Venti-Pot ruukkuja kaksi kappaletta. Toinen kyseisissä ruukuissa ollut kasvi tuli eilen elinkaarensa päätyyn ja joutui saksikäsi-Caiden käsittelyyn ja sitä kautta chilien taivaaseen. Julkaisen tässä kuvia tuotoksesta ja omia arvosteluja itse ruukusta.


Aikaisemmasta blogikirjoituksesta huomasi, että ennen ruukun vaihtoa Venti-Pot ruukkuun oli kasvi tehnyt perinteiset juurien kierrot ympäri vanhaa ruukkuaan. Tässä uudessa ruukussa oli ideana, että tätä ei pääsisi tapahtumaan ja kuten vasemmalla puolella olevasta kuvasta voi itse nähdä, onnistui ruukku tehtävässään.

Juuripaakku hajosi, kun poistin ruukkua, mutta juuristo oli muodostunut ruukun pohjalle asti, juurien kiertymistä ei esiintynyt ja juuristo oli muutenkin hyvässä kunnossa. Toimii!kuvaa ruukun pohjalta, juuripaakku ympäri käännettynä
Tämä Venti-Pot ruukkuhan vaatii aluslautasen allensa ja koska Air-Pot ruukusta poiketen multatila menee ruukun pohjalle asti, on kasvi kasteltavissa altapäin. Tämä on erittäin hyvä asia chileille ja laskettakoon tämä isoksi plussaksi Venti-Pot ruukulle.

Oikeanpuoleisessa kuvassa huomataan millaiset juuret on kehittynyt ruukun pohjalle, kun olen kastelun hoitanut pääosin alakautta. Kasvista kasvoi hyvä yksilö ja olen ruukkuun todella tyytyväinen. Ulkonäkö Venti-Potilla kestää katsetta ja aluslautasen kanssa 5-litraisena on todella hyvä kokovalinta useimmille chililajikkeille. Minulla ruukku oli ulkokäytössä ja säiden armoilla koko kesän. Vettä ei kertynyt liikaa multatilaan, juuristo pysyi hyvässä kunnossa, sanottakoon kylläkin, että oli todella vähäsateinen kesä. Joka tapauksessa olen tuohon niin tyytyväinen, että onhan noita saatava lisää ensi kesäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti