keskiviikko 14. elokuuta 2013

Hot Cherry


Hot Cherry (C. Annuum) taitaa olla siemenkauppiaan itse keksimä nimi tälle lajikkeelle. Saman näköisiä otuksia näkyy usealla muullakin nimellä, kuten Hot Tomato ja Large Red Cherry. Lienevät kaikki samaa lajiketta...

Chiliwikistä löytyy Hungarian Hot Cherry-nimellä tämä lajike ja tämä minun kasvini vastaa sieltä löytyviä kuvauksia. Kasvi taitaa siis olla kotoisin Unkarista. Toisin, kuin chiliwikissä kerrotaan, minä käyttäisin tämän tuoreeltaan syötynä esimerkiksi leivän päällä tai salaatissa. Makukysymyksiä.Minulla oli Hot Cherryä kaksi kasvia. Toinen jäi jo taimivaiheessa hiukan muiden varjoon ja ehkä huonolle hoidollekin. Siitä en taida keretä saada satoa laisinkaan. Tämä toinen yksilö sitten kasvoikin nätisti, ei puskamaiseksi, taisi olla jossain vaiheessa liian pimeässä. Melkein yhtä vartta pitkin kasvanut kasvi sai korkeutta n. 80 cm. Kuvassa on raukalta leikattu jo latva pois.

Raakileita parempi yksilö teki jo melko varhain. Ensimmäiset raakileet löysin touko-kesäkuun vaihteessa. Marjojen kypsyminen veikin enemmän aikaa ja ensimmäinen marja kypsyi täysin punaiseksi vasta heinäkuun lopussa. Tarkemmat päivämäärät löytyvät 2013 kasvatuslistasta. Kaiken kaikkiaan helppo kasvatettava, jos olisi satoisampi, niin olisi aina kasvatuksessa, nyt ainakin ensi kauden passaan tämän kanssa.

Kauden 2013 saalis, 7 marjaa, yhteispaino 115 grammaa. Painavin marja painoi 27 grammaa. Ehkä paremmissa oloissa tämä voisi olla paljon satoisampi, kuten kasvihuoneessa vesiviljelyssä.

Sanoisin kuitenkin, että hyvän makuinen marja ja oli yllättävän tulinen. Tulisuus samaa luokkaa Jalapeñon kanssa, mutta tulisuus jää huuliin ja kieleen pidemmäksi aikaa. Maukas kokemus kuitenkin...Tämän ja muut lajike-esittelyt löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti