tiistai 28. toukokuuta 2013

Venti-Pot

Venti-Pot ruukku kyljelleen kaadettuna
Siku otti yhteyttä ja kyseli, jos haluaisin liittyä mukaan Turkulaiseen Venti-Pot ruukkutestiryhmään.

Alunperin chilitarvike haki testaajia facebook-sivuillaan, tämä meni minulta täysin ohi, vaikka heidän tykkääjiin kuulunkin. Chilitarvike on kauppa, josta tosi chilipäät pääosin tavaransa hankkivat, kaupalla on myös chilifoorumilla oma keskustelupaikka, missä saa apua suoraan kaupan omistajalta Kärsä Babarilta. Chilitarvike on myös kuuluisa järkevistä hinnoistaan ja erittäin nopeista toimituksistaan.

Minä sain näitä ruukkuja eilen kaksin kappalein, kotiinkuljetuksella. Chilipäillä tuntuu olevan hyvin korkea yhteishenki ja kaikki auttavat mielellään toisiaan. Nyt on aika monta mainosta, koitetaan saada jotain tekstiäkin syötettyä, kuvilla höystettynä.

Venti-Potit ja niihin istutettavat kasvit
Venti-Pot on samantyylinen ja samalla periaatteella ratsastava ruukku, kuin Air-Pot, josta olen jo aikaisemmin postauksen kirjoittanut. Lyhyesti sanottuna siis juuri hakeutuu noissa ulkoreunan reikiä kohti ja juuren pää kuolee kuivuudesta ja haaroittuu. Perinteisessä ruukussahan, kun juuritila on täynnä alkaa juuret kiertämään pitkin ruukun reunoja ja näissä kirjoittamissani ruukuissa juuriston pitäisi kehittyä paljon tehokkaammaksi, tehden myös itse kasveista tietysti parempia. Myös juuristo pysyy ilmavampana.

Ruukut ovat minulla siis testissä syksyyn asti, jolloin katsotaan juuriston tilanne uudestaan. Vertailupohjaakin minulla on hyvin noihin Air-Potteihin, sekä muoviruukkuihin, missä on reiät ainoastaan pohjassaan. Testichileinä toimivat 7 Pot Barrackapore (C. Chinense) ja Hot Cherry (C. Annuum). Ruukkujen tilavuus 5l, kasvualustana turve/multaseos.Hot Cherry (C. Annuum) juuristo 
7 Pot Barrackapore (C. Chinense) juuristo


Kummankin Venti-Pottiin siirtyvän kasvin juuristo oli ennen siirtoa todella hyvässä kunnossa. Hot Cherryllä oli hiukan paremmassa hapessa ja juuristo olikin alkanut jo kiertyä vanhassa ruukussa ympäri ulkoseinämiä.

Valmista! Samalla näkymää muista chileistä ja meidän terrassista
Ruukunvaihto tehty ja aluslautaset laitettu ruukkujen alle. Mietteitä: Ruukut haisivat voimakkaalle, haju kyllä hävisi pikku hiljaa. Ulkonäkö ei ole yhtä raflaava, kuin Air-Poteissa, mutta kyllä noiden kanssa pystyy elämään. Turvemulta vähän pursuaa sivun rei´istä, mutta ei tule aivan ulos asti. Korkeuden ja halkaisijan suhde vaikuttaa järkevältä, ei liian kapea tai liian leveä perssilmällä katsottuna.

Siinä ne möllöttää, katsotaan syssymmällä millainen juuristo on kehittynyt!

2 kommenttia:

  1. Aika jännä ruukku jälleen kerran. Täällä on taas noita kangasruukkuja yllin kyllin. Tosin 1 on vaan kaupallinen ja loput itse ommeltuja. Syssymmällä nähdään millaisia juuria sielä ja täällä kehkeytyy. :)

    VastaaPoista
  2. Tuo teidän kangasruukku on kyllä mielenkiintoinen ja odotan innolla millainen juuristo siellä syntyy.

    VastaaPoista