lauantai 16. helmikuuta 2013

Rocoto kasvaa hulluna

Rocoto Red Peruvian (C. Pubescens) kasvaa todella nopeaa vauhtia. Piti tarkistella edellisistä postauksista, että koska tuo on oikein laitettu idätykseen. 17.11.2012 on näköjään kaveri laitettu lautalle. Ikää kasvilla n. 10 viikkoa.


Vaikka pituuskasvua näyttääkin tulevan hyvinkin nopeasti, on varsikin tukevan oloinen ja paksu, valoa on ollut siis riittävästi. Iso lamppu alkaa jo ulkonakin valaista jonkin verran ja varsinkin pilvettöminä päivinä auringonvalo on jo selkeästi kirkkaampi, kuin keinovalo.


Ikävä kyllä kirjanpitoni on ollut laiskaa ja en ole jaksanut kirjoitella ylös päivämääriä tärkeistä tapahtumista, itämisistä sun muista, kuten Chilivaari, minulla ei ole tiedossa koska tämä on itänyt. Varmaankin luokkaa viikossa, jos oikein muistan. Minulla ei ole ikinä C. Pubescens-lajikkeita ollut ja tätä kasvia pidin, kuin kukkaa kämmenellä ja tämä oli pitkään pyykkikorissa keräämässä voimia isoon maailmaan. Uuden ikkunalauta valaistuksen  valmistuttua pääsi tämä kaveri 4. helmikuuta isompaan ruukkuun ja hyvään valaistukseen.

Ilmeisesti myös valon lisäyksellä oli osuutensa siihen, että haaroittuminen alkoi samalla luonnostaan. Näyttää jopa siltä, että kasvi haarautuisi jopa neljään suuntaan samaan rahaan. Korkeutta kasvilla on jo n. 20 cm ja on selvästi isoin tämän vuoden idätyksistä. Kasvi on myös ollut jatkuvasti parhaimmissa olosuhteissa.

Taimi oli jo ikkunalaudallaan riippuvalaisimen alla kaksi kertaa muita pidempi ja on siirsin sen toiselle ikkunalaudalle, jotta kasvukorkeudet valaisimen alla olisivat jonkseenkin samat. Saapa nähdä, jos nyt huonontuneiden olosuhteiden takia kasvuvauhti hiipuu. Sillä ei juurikaan väliä ole, koska aikaa kesään vielä on ja isoista kasveista on tällä hetkellä enemmän harmia, kuin hyötyä.

Suunnitelmissa olisi syksyllä tehdä esittely jokaisesta satoa tehneestä chilistä. Tarkoituksena saada useampi järkevä kuva, makukokemuksia marjasta ja ehkä pientä historiikkia etsiä kasvista netin syvyyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti