maanantai 11. helmikuuta 2013

Baccatumit lautalle

Vähän alkoi olemaan jo ehkä liiankin myöhä, mutta sain vihdoin eilen (10.2) baccatumit idätyslautalle. Muutama  chinensekin sinne meni ja yksi annuumi. Chinenseistä en ole saanut itämään muutamaa lajiketta ja kokeillaan vielä kerran, vaikka alkaa jo olemaan vähän liian myöhäistä. Vanhatkin chinensen siemenet on vielä lautalla, jos vaikka itäisi. Sellainen hauskuus oli, että kun alunperin laitoin C. Flexuosumia (Flexu kavereiden kesken) kolme kappaletta itämään, kaksi iti kuukaudessa ja nyt viimeinen iti kuukauden muita kahta myöhemmin. Eli ei kannata heittää heti hohtimia kaivoon, maltti on joskus valttia.


Kuvaa ulkoruokittavan näkövinkkelistä. Isoimmat tällä kaudella idätetyt taimet ovat tällä hetkellä n. 15 cm korkeita. Kovinta kasvuvauhtia on pitänyt Rocoto Red Peruvian (C. Pubescens) ja on kaunis karvainen kaveri. Uuden valaisimen alla on heti viihdytty ja ruukun vaihtokaan ei kasvua tauonnut. Kaikki kasvavat oikein silmissä ja pian tulee ahdasta valon alla ja pitää alkaa ylimääräisille taimille saada jo osoite jonkun kaverin tai tutun luota. Ikkunalaudat eivät vielä ole täynnä, mutta pian sekin hetki koittaa.

Rocoto Red Peruvian (C. Pubescens)
Idätykseen eilen päässeet:

C. Baccatum
- Aji Fantasy
- Lemon Drop
- Aji Cristal
- Starfish
- Atomic Starfish

C. Chinense
- Cili Coronong
- Nagahari
- 7 Pod Douglah
- Carolina reaper

C. Annuum
- Peter Pepper

Ja myös
C. Baccatum var. Pendulum CO 4318

2 kommenttia:

  1. Mä laitoin Carolina reaperit ja loput 7 pot douglahit itämään 23.1. Lämpöä idätysboxissa 30-32°C. Mitään ei ole toistaiseksi vielä itänyt. Tuntuvat vaativan pitkää aikaa, jos ovat itääkseen.

    VastaaPoista
  2. Joo, mulla meni eka satsi 22.1 ja ei näy mittää. Varmuuden välttämiseksi heitin vielä toisen satsin. Toiset on n. 22 asteen lämmössä ja nämä uudemmat ovat 25 asteen lämmössä. Seuraavat varmaan vien saunaan ;)

    VastaaPoista