lauantai 9. marraskuuta 2013

Siemenet järjestykseen

Tässä kasvatuskausien välissä on hyvin aikaa tehdä muutakin, kun hoivailla chilejä. Apinoin hyvää ideaa siementen säilytykseen käydessäni kokeneen chilinkasvattajan luona. Chilifoorumilla Jewenä tunnettu Rocoto-Guru asuu melkein naapurissani ja sain kunnian käydä katselmassa hänen kasvatuksiaan tässä jokin aika sitten.

Kansio on helppo ja halpa tapa säilyttää siemeniä
Elikkä siemenkansio. Tähän projektiin löytää tarvikkeet yleensä helposti ihan lähimarketista. Isoin kansio kannattaa ostaa heti alkuun, koska siemenpussit vievät sitten paljon tilaa, kun niitä alkaa kertymään.

Keräilykortti-muovitaskut ovat juuri sopivan kokoisia pienille siemenpusseille.

Kansio välilehdet auttaman lajittelemaan siemenet lajin mukaan omiin välikköihin.

Kansiossa on helppo selata siemenvarastoja


Nyt löytyy siemenet helposti! Ahkerampi kaveri tekisi vielä kuvalliset nimilaput pikku siemenpusseihin ja järjestäisi lajikkeet aakkosjärjestykseen kansioon. Ihan niin ahkera en sentään ole ja toistaiseksi ainakin saavat olla tuolla hiukan satunnaisessa järjestyksessä, koska siemeniä ei minulla ihan älytöntä määrää ole.
1 kommentti:

  1. Kyllä tälläkin kulmalla osataan ja harrastetaan, eikä vain Tampereella. Pitäisi meikäläisenkin tehdä jotain noille siemenille. Ei niitä lajeja ole paljoa, mutta ovat hieman sikin sokin. :P

    VastaaPoista