lauantai 9. marraskuuta 2013

Chilien pakastaminen

Yksi vaivaton tapa säilöä chilejä on pakastaminen. Pakastetussa chilissä säilyvät maut parhaiten, mutta yleensä koostumus muuttuu aika paljon.


Pakastaminen on helppoa. Koska marjan sulaessa koostumus muuttuu lötköksi, kannattaa pakastetut chilit käyttää jäisenä. Tämän takia helpoimmalla pääsee, kun pilkoo chilit valmiiksi ja pussittaa suunnilleen yhden annoksen verran, mikä tulee sitten kerralla käytettyä.

Minä olen ottanut kypsistä marjoista yleensä kaikki siemenet talteen ja jakoon, mutta sitä ei tarvitse tehdä. Pubescenssit ovat niitä harvoja chilejä, missä on isot, kovat ja kitkerät siemenet, mutta melkeinpä kaikissa muissa ne ovat ihan syötäviä.
Sitten ei muuta, kuin palat pussiin, ilmat pois ja nimilappuun lajike ja vuosiluku. Helppoa, kuin heinänteko. Kuvan pussissa on pilkottu Rocotot hiukan liian suuriksi, mutta uskoisin saavani ne sitten jäisenä pilkottua vielä pienemmiksi paloiksi, jotta soveltuvat paremmin sitten ruuanvalmistukseen.

2 kommenttia:

  1. Vipa laittoi meillä pakkaseen lähinnä fantsya, lemon droppia ja rocotoa. Aika määrä niitä kertyi, vaikka muutenkin niitä säilöttiin. Valmiiksi pilkotuista on helppo ottaa ja heittää ruuan joukkoon. :)

    VastaaPoista
  2. Mäkään en mielestäni paljoa noita pakastellut, mutta äkkiä niitä kertyi aika pino pakastimeen.

    VastaaPoista