lauantai 9. toukokuuta 2015

Tilannepäivitystä

Filus Blue (C. Annuum)Chilit ovat alkaneet hiukan taas kukkimaan. Minulla on chilihuoneessa hiukan alle 20 astetta lämmintä ja isompaa kukkainvaasiota tuskin pääsee siellä tapahtumaan. Korkeampi lämpö nostaisi varmasti kasvuvauhteja, mutta ikkuna on pakko pitää raollaan ilmanvaihdon takia ja lämpöjä ei korkeammaksi saa muuta, kuin kasvatuskaapissani, missä majailee neljä taimea.Birds Eye Baby (C. Annuum)


Tosiaan tänä vuonna pienensin isolla kädellä taimimäärää ja pääosin lajikevalikoima muodostuu koristechileistä. Myös Rocotoja on muutama, mutta muuten lajikevalikoima on todella suppea. Pari taimea tuli ostettua, kun halvalla sai. Baccatumeja ja chinensejä, kun ei ollut, kuin yksi kumpaakin, niin heille kavereiksi tuli Harold St. Barts (C. Chinense) ja Jamy (C. Baccatum).

Harold St. Barts (C Chinense)
Periaatteessa Rocotoja saisi jo ulos laitettua, mutta ei ole mitään järkeä, kun tilaa riittää sisälläkin. Vaikka juuri tänään vaihdoin 6 kasvia isompaan ruukkuun, mahtuvat ne vielä hyvin valojen alle. Viime vuonna tähän aikaan olin jo Rocotot istuttanut viljelypalstalle. Tänä vuonna en sinne varmaan montaakaan laita, kun pihalle pitäisi jäädä hyvin tilaa. Pitäisi alkaa jo hiukan suunnittelemaan taktiikoita kesäksi.
Chilihuoneen taimia
NFT tuntuu toimivan hyvin. Vettä ei ole juurikaan kulunut, hoito on todella helppoa. Ei tarvitse käytännössä, kuin katsella vierestä. Vaihdoin nyt vahvemmat litkut trofast-laatikoihin ja kasvun pitäisi nyt nopeutua, myös kukkimista pitäisi olla odotettavissa.

Oikean puoleisessa laatikossa kasvaa Rocoto Montufar (C. Pubescens) ja sitä piti alkaa sitomaan kiinni, ei muuten oikein kasvanut ylöspäin. Nyt se näyttää hyvältä, kasvua saisi tulla vielä reilusti lisää, ennen ulos siirtoa. Saisi kyllä toinenkin NFT-kasvi Scotch Bonnet MoA (C. Chinense) ottaa pientä spurttia pikku hiljaa. Se näyttäisi lähtevän neljään haaraan leviämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti