sunnuntai 12. tammikuuta 2014

7 Pot Barrackpore

Kauden 2013 chinenset jäivät piskuisiksi
7 Pot Barrackpore (C. Chinense) kuten kaikki muutkin chinenset, tämä ei kaudella 2013 menestynyt takapihalla. Marjat jäivät pieniksi kylmyyden takia ja niitä ei montaa tullut.

Mausta en voi mitään sanoa, koska en kunnolla uskaltanut tätä maistaa ja sen palan, minkä maistoin oli niin tulinen, että kävi juuri tämä lehtien valituspalstoilta luettu ilmiö, tulinen chili peitti ruuan maun. En tiedä onko kyllä ihme, monihan tietää mistä nämä seiskapadat juurtavat nimensä. Karibialla näitä on käytetty ruuan maustamiseen ja nimi 7 Pot on tullut siitä, että yhdellä marjalla maustaa seitsemän padallista ruokaa. Barrackporen löytää, vaikkapa google mapsista ja sijaitsee Trinidad ja Tobagossa.


Barrackporeen ostin valmiina taimena Tammisillan Puutarhalta. Taimi oli vielä pienehkö, mutta alkoi nopeasti kukkimaan takapihan auringossa. Lämpötilat, varsinkin yölämmöt taisivat olla kuitenkin liian alhaiset tälle kaverille ja satoa tuli vain 8 marjaa ja 18 grammaa, marjojen keskipaino 2,25 grammaa. Tulisuudeltaan nämä kuitenkin olivat lähellä sitä, mitä tuli odotettua ja näitä ei tällaisenaan uskaltanut käyttää ruuanlaitossa. Kuivatinkin nämä monen muun chinensen joukossa ja jauhoin jauheeksi. Aika tulista jauhetta tulikin.Tässä on huonolaatuinen kuva 7 Pot Barrackporesta kaudelta 2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti