lauantai 28. joulukuuta 2013

Thaichili

Thaichili (C. Annuum)

Sain joskus ystävältäni hänen ikkunalaudalla kasvattamaa chiliä maistiaiset kotiin. Otin siemenet talteen ja kasvatin sitä kaudella 2013. Taimena tapahtui ennalta arvaamatonta latvomista kissani puolesta ja kasvi ei ikinä kasvanut kovin suureksi. Suurimmillaankin kasvi oli korkeudeltaan vain n. 20 cm. Eli todella kompakti ikkunalautakasvi. Tämän riesana oli myös kirvat, mutta oli ainakin kokoonsa nähden kovin satoaja annuumeista. Tarkempaa lajikenimeä en tästä tiedä ja kutsuin tuota vain Thaichiliksi.

Laitoin siemenet itämään jo marraskuun puolella tämä alkoikin jo heti toukokuun alussa kukkimaan, kun aurinkoa alkoi tulvimaan ovista ja ikkunoista. Kesäkuun puolivälissä oli jo ensimmäiset raakileet roikkumassa ja ne kypsyivät heinäkuun lopussa. Kasvi tuntui helppohoitoiselta ja kesti lopulta kirvojen ja kissojen hyökkäykset ja antoi 12 marjaa, mikä oli hyvä suoritus n. 20 senttiseltä kasvilta. Osa marjoista kasvoi multaan kiinni ja niitä piti avittaa kääntämällä hiukan viistoon.

Marjat olivat melko pieniä, vaikka ne kuvassa isolta näyttävätkin. Painoa oli keskimäärin hiukan yli yksi gramma marjaa kohden. Tulisuutta oli jonkun verran, mutta en pitänyt tulisuuden laadusta, se oli ilkeästi pistelevää. Tämä tulisuus teki sen, että en pitänyt hirveästi tästä lajikkeesta, mutta en juurikaan ole annuumeista muutenkaan pitänyt. Tuskin enää tätä lajiketta tulevaisuudessa kasvattelen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti