maanantai 10. joulukuuta 2012

Uusia siemeniä

Sain viime viikon tiistaina (4.12) Lilleniltä mukavan kirjeen. Kirjeessä oli siemenet seuraavista lajikeista:

 • C. Chinense Cili Coronong tunnetaan myös Goronong
 • C. Chinense Brown Large Habanero
 • C. Baccatum var. Pendulum CO 4318
 • C. Flexuosum

Iso karvainen käsi Lillenille!

CO 4318 ja Flexuosum ovat villichilejä. Flexu on siitä harvinaisempi tapaus, että sen on kerrottu kestäneen jopa -30 asteen pakkasta Suomessa. Flexu ei ole itsepölyttyvää tyyppiä ja noita pitää olla sitten vähintään kaksi ja pensselisedälle on taas töitä. Brown Large Habaneroa on kehuttu todella maukkaaksi, Coronong on myös kuulemma maukas, chinensemäinen, mutta ei liian tulinen. Kuvia kun selasin kyseisestä otuksesta, niin myös marjat olivat erikoisen näköisiä ja tuo voikin olla todella kiva uusi tuttavuus.

Siemenet laitoin jo heti lautalle itämään, mutta nyt vasta oli aikaa kirjoittaa asiasta. Harolds st Bart´s siemenet eivät olleet itäneet ja heitin ne pois. Muistin, että minulla olisi ollut vielä useampi siemen, mutta ei ollut, kuin yksi ja se oli sen näköinen, että tuskin itää. Laitoin sen kuitenkin lauttamatkalle itää sitten, eli ei. Pyyhitään se sitten pois listalta, jos huonosti käy.

Muuta uutta länsirintamalla: Tabasco taitaa olla kuollut, kuten Early Jalapeno ja Fire Flame. Jallun ja Fire Flamen siemeniä tuli onneksi reilusti viime kesänä. Tuholaiset jäämässä pahasti alakynteen ikkunalaudalla. Tuholaisia rantautunut keittiöön. Sain uudet villasukat!


Huomasin ihmisten puhuvan chiliblogeillaan puolisoidensa tekemistä villasukista, joten pitää korottaa omillani. Avopuoliso teki upeat villasukat minulle, missä on ylhäällä kissoja, keskellä sydämiä ja chilejä ja tottakai liekit. En ole eläissäni näin hienoja sukkia nähnyt ja tuskin tulen näkemäänkään. Kiitos!

4 kommenttia:

 1. Ei mittään, hyvä vaan kun tavara kiertää. Cili Coronong oli yksi omista kauden 2012 suosikeista, vaikka olikin lähes tuleton. Maku mielestäni todella hyvä! Flexu on tottavie todella mielenkiintoinen kasvi, itsellänikin parhaillaan testi jossa pyrin talvettaa yhden flexun ulkona Suomen talvessa, pahasti tosin pelkään että yksilö on keväällä kuollut, mutta katsotaan mitä löytyy kunhan lumet sulaavat :).

  VastaaPoista
 2. Odotan innolla tuota testiäsi :)

  VastaaPoista
 3. Turha liikoja odottaa, katsotaan mitä lumen alta sitten keväällä paljastuu :).

  VastaaPoista
 4. Joo, aika joulu saa käydä, jotta elossa olisi...

  VastaaPoista