lauantai 21. helmikuuta 2015

Naga Morich

Naga Morich on satoisa kasvi

Naga Morich (C. Chinense) on varmaan legendaarisin chililajike jalapeñon ja habaneron kanssa. Naga Morich oli pitkään maailman tulisin chili ja tuli niinkin kummallisesta paikasta, kuin Intia. Vaikka Intia tunnetaan tulisesta ruuasta, siellä yleensä kasvateltu pelkästään annuumeja. Naga on ensimmäisiä supertulisia lajikkeita ja Dorset Nagasta mitattiin aikanaan lähes 1,6M SHU.





Naga Morichin kukka on pieni ja usein hiukan vihertävä 
Naga Morich on usein myös tunnettu muilla nimillä, kuten Bhut Jolokia ja Naga Jolokia. Kyseessä on kuitenkin usein sama kasvi, nimi vaan hiukan erilainen.

Kuten kaikki chinenset, tämäkin lajike tarvitsee paljon lämpöä ja valoa menestyäkseen, mutta jos olosuhteet on kohdallaan, satoa tulee yleensä paljon. Maku on todella hyvä, runsas chinensemäinen hedelmäinen maku. Soveltuu hyvin monipuoliseen ruuanlaittoon. Vain mielikuvitus on rajana.

Minulla ei jostain syystä löydy kypsistä marjoista yhtäkään kuvaa, niin täytyy laittaa joskus myöhemmin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti