torstai 27. kesäkuuta 2013

Ilha Verde

Vihreä saari - Azorit

Olimme lomamatkalla toistamiseen Azoreilla. Paikka on niin lumoava, että sinne tulee varmasti vielä jatkossakin matkattua. Olemme paikan päällä pääsaarella Sao Miguelilla viettäneet yhteensä 3 viikkoa, vaikka saari ei suuren suuri olekaan, on siellä vielä paljon nähtävää jäljellä.

Koitan säästää teitä suurimittaiselta kuvasaasteelta ja laitan vaan muutaman kuvan. Kuvia on melkein 3000 yhteensä, joten niitä saa sitten joskus kiikkustuolissa tovi katsella. Saarella on niin erilaiset maisemat mihin on tottunut kotona Suomessa ja kuvia tekisi mieli ottaa joka suunnasta, mihin silmä iskee. Otin muutaman aiheen, mihin saarella törmää ja valitsin jonkun siihen sopivan valokuvan ja kirjoitin vähän tekstiä aiheeseen liittyen. Tarkoitus oli kirjoittaa blogikirjoitus sen verran lyhyesti, että joku jaksaisi jopa lukeakin sen.

Lehmä

Sanotaan, että saarella on enemmän lehmiä kuin ihmisiä. Näihin törmää joka paikassa, ne ovat muokanneet maisemat laitumillaan, ovat laumoina tien tukkona, tuoksahtavat patikkaretkellä sumuisessa vuoristossa, maistuvat aivan erinomaiselta maitotuotteissa ja pihvinä lautasella. Suosittelen ottamaan hotellin ilman täysihoitoa ja maistelemaan paikallisia ruokia eri ravintoloissa ja tekemällä itse ruokaa vaikkapa kauppahallin antimista.

Taukopaikka Ribeira dos Caldeiroes joen varrella
Vuokra-auto

Vuokra-auto on saarella aika ehdoton. Välimatkat on lyhyitä ja ne liikkuu autolla nopeasti ja päivän aikana kerkeää tekemään parikin retkeä. Pelkästään taukopaikatkin ovat jumalaisen kauniita ja niissä kannattaa poiketa aina ohimennen pyrähtämässä. Liikenne on hiukan rajumpaa, kuin Suomessa ja tiet todella ahtaita, mutta hyväkuntoisia ja ajaminen on usein nautinto Suomen sysihuonoihin teihin verrattuna.


Vastakohtien saari

Saarelta löytyy sankkoja havumetsiä, tuuheita viidakkoisia lehtimetsiä, karua sumuista vuoristoa, kirkasta sinistä merta, peikkomaisen sammaloituneita rakennelmia ja kaikkea siltä väliltä. Turisteja ei saarella vielä paljon ole ja tunnelma on välillä jopa aavemaisen hiljaista. Paikka saattaa kuitenkin joskus muuttua vielä Europpan Hawajiksi, kuten siellä moni pelkää, toivotaan ettei niin kuitenkaan käy.


Patikkareitit

Vaikka autolla kauniisiin paikkoihin pääseekin, on hienoimmat maisemat patikkareiteillä. Saarella on iso verkosto hyvin merkattuja polkuja, joita on joka makuun. Reitit yleensä kulkevat hyville näköalapaikoille ja nähtävyyksille. Reiteiltä löytää upeita vesiputouksia, goottikirkko, kummitushotelli, kraaterijärviä ja yksi reitti kulki jopa pitkän matkaa vesivoimalan putken päällä, ollen välillä monta kymmentä metriä korkean vesiputouksen päällä.

Caldeiras - kuuma lähde

Tuliperäisyyden takia kuumia lähteitä on kaikkialla. Luonnon lämmittämiä uimapaikkoja löytää merestä, vesiputouksen alta ja puroista. Myös suosittu paikallinen ruoka cosido haudutetaan Furnaksessa kuumassa maanalla. Furnaksessa on myös Terra Nostran puutarhassa kuumavesiallas ja Dona Bejan kuumat lähteet, jotka ovat keskellä kaupunkia ja yleensä auki ilta yhteentoista asti, niissä on kiva lillua illalla patikkareissun jälkeen.

Kukkaloistoa


Jos kukista pitää, niin niitä Azoreilta löytää. Kaikki paikat on yhtä kukkamerta. Jopa tienvarret on kauttaaltaan istutettu täyteen isoja hortensiapuskia, jotka olivat välillä jopa kaksi metriä halkaisijaltaan. Levähdyspaikat on koristeltu viimeisen päälle ja ovat välillä pieniä puistoja runsaine kukka- ja puuistutuksineen. Meidän "hotelli", itseasiassa voisi sanoa mökki, sijaitsi ison puutarhan keskellä ja oli oikein paratiisipaikka.

Hyvästi Azorit! Tulemme varmasti vielä uudestaan joskus hamassa tulevaisuudessa moikkaamaan sinua!

1 kommentti:

  1. Hienon näköistä. Välistä tuntuu kyllä melkoisen masentavalta asua täällä pimeässä ja kylmässä pohjolassa vailla kunnon maisemaa. :P

    VastaaPoista