tiistai 22. tammikuuta 2013

Vihdoin postia

Kauan odotettu kirje saapui U, S ja A:sta Pepper Joelta. Tarkoitus oli lähinnä tilata Carolina Reaperin siemeniä, mutta "samaan rahaan" piti tilata sitten vähän muitakin.


Postista saapui seuraavat siemenet:

Carolina Reaper aka HP22B C. Chinense

Tämä saattaa olla maailman tulisin chili, ainakin yksi tulisimmista. Jos oikein käsitin, niin tässä on saatu keskimääräinen tulisuus kovaksi, eikä ole niin suurta toleranssia, kuin monissa muissa. Eli kotonakin pitäisi saada kasvamaan tuliseksi.


Datil C. Chinense

Tämä on Floridalainen herkku. St. Augustinesta. 1820 vuodesta asti käytössä ollut. Tulisuus on Habaneron luokkaa.

7 Pod Douglah C. Chinense

Todella tulinen chili, mistä mitattu 1,170 miljoonaa scovillea. Jotkut veikanneet uudeksi maailman tulisimmaksi, pienellä jalostuksella.

Pumpkin Habanero C. Chinense

Niin kuin nimestä voi jo kuvitella, kyseessä on Habanero joka näyttää minikurpitsalta. Habanerot usein muutenkin näyttävältä sellaiselta, joten katsotaan mitä tulee. Kasvin ei pitäisi kasvaa kauhean suureksi. Yllättäen oranssin keltainen kypsänä.

Tabasco C.Frutescens

Ihan normaali Tabasco. Edellinen kuoli ja en saanut siitä siemeniä talteen, joten yritetään uudestaan.

Hot Cherry C. Frutescens?

Tämä on kirsikan muotoinen ja kokoinen chili. Ilmeisesti lähes tuleton, mutta hyvän makuinen ja makea.

Red Peter Pepper (Penis Pepper) C. Annuum

Kuuluisa peniksen näköinen chili. Olihan sitä pakko tuotakin ostaa, laitetaan piiloon, kun tulee vieraita.

Filius Blue C. Annuum

Koristechili, missä punaisia ja sinisiä marjoja. Tämän pitäisi olla vielä siinä mielessä erikoinen koristechili, että on vielä todella hyvän makuinen.

Fluorescent Purple Pepper  C. Annuum

Tässä chilissä lehdet ovat valkoisen ja purppuran fluoresoivat. Marja kypsyy vihreästä purppuraksi ja kypsyessään on punainen. Odotetaan innolla, miltä näyttää luonnossa.

Cayenne Blend C. Annuum.

Monivärinen Cayenne. Ei mikään herkkuchili, mutta kuivattuna pitäisi upota.

Atomic Starfish C. Baccatum

En tiedä miten eroaa normaalista starfishistä käytännössä, mutta mainostivat best selleriksi, niin olihan se pakko ostaa.

Bonukset:
Nagahari C. Frutescens jonkun sivuston mukaan. Jonkun mukaan olisi Sama, kuin Bhut Jolokia. Täytyy vielä tutkia. On kyllä niin tulinen, että aika hassua jos ei ole Chinenese.

Chocolate Fatalii C. Chinense. Ilmeisesti Fataliin tuotoksia?

Ja sitten tilasin vielä vihreän tomaatin siemiä. On siis kypsänäkin vihreä. Voi sitten paistaa niitä, kuten siinä elokuvassa Paistetut vihreät tomaatit.

Chinenset ja Frutescensit heitän idätyslautalle. Eli 8 uutta lajiketta lähtee tänään elättelemään!

3 kommenttia:

  1. Kappas vaan. Tännekkin tuli Carolina Reaperin siemeniä, tosin nyt toistamiseen kun ekat eivät itäneet. Kohta näitä kasvaa Turun kulmilla enemmänkin. :D

    VastaaPoista
  2. Kai sait "takuuna" uudet? Joo, kyllä liekit lentää sitten Turuus!

    VastaaPoista
  3. Juu "takuuna" tuli, eikä tarvinnut vakuutella mitään kummallisia. 80% on normaali itävyys, kun mulla oli 30%. Tarttis laittaa tänään vielä itämään. Vinkkinä sain, että lämpö ei saa olla alle 80°F. Tosin tossa ekassa lähetyksessä oli ohje mukana jossa puhuttiin just 80-85°F lämmöistä. Vaativat kuulemma paljon lämpöä ja valoa itämiseen. Valosta en tiiä, mutta lämpöä kyllä. :D

    VastaaPoista